Om OssJag och "Benny"Det hela med kattintresset började egentligen med en liten kattunge, Mimmi, som en granne hade. Pappan var 100% Norsk Skogkatt och mamman hade också en del skogis i sig. Det var en liten hona och den enda i kullen som ingen ville ha. Vi tyckte att hon var den absolut finaste kattungen i kullen och även som vuxen. Tyvärr var hon ute en dag och kom aldrig tillbaka. Vid det laget hade jag redan bestämt mig för att nästa katt skulle bli en renrasig skogkatt eftersom vi trivdes väldigt bra med skogisens temperament.

Valet av uppfödare blev heller inte så svårt eftersom jag tidigare hade sålt en häst till Christina och Jerry Engström i Kvibille, Sjövikens, så vi åkte dit och tittade. De hade precis fått en kull där det fanns en blåsköldpaddsmoke hona som var jättefin och vi fastnade direkt för henne, Sjövikens Zelda, kallad Tussan. Meningen var att vi skulle ta en kull på henne men efter ett flertal försök utan resultat i dräktighet så köpte vi en till hona från Christina & Jerry. Denna gång blev det en svartsköldpadd-vit hona, Sjövikens Greta.

Väldigt lyckliga var vi när det visade sig att Greta var dräktig med IC S*Sjöliden's Prince Cupido och blev mamma till vår första kull 25 maj 2005. Nu var hela karusellen igång! Vi bytte klubb från IDP till Sverak, katterna skulle också överföras, och fyllas i papper som skulle skickas hit och dit. Stamnamn skulle också hittas på och skickas iväg.

Har också fått mycket hjälp av Jennie Blomgren, S*Sjöliden's, som har hållt reda på mig och talat om för mig vilka papper jag skall fylla i och till vem de ska skickas osv osv.... Puh! TACK JENNIE!  

Den 10 juni 2005 fick vi i alla fall vårt stamnamn S*Sjöjungfruns registrerat av FIFe. Valet av stamnamn beror nog på att med 4 barn i familjen så lever man nog lite i sagornas värld och eftersom barnen har fått hjälpa till att hitta på namn så känns det ganska bra med Disneyfigurer.

Vår familj består av som sagt 4 barn (Joakim född 1992, Angelica född 1994, Felicia född 1996 och Niklas född  1998), och jag (Lena),  och jag  jobbar på Göte Karlsson Foto med bokföring.  

Katterna lever med oss som familjemedlemmar och rör sig fritt i huset. De får även komma ut i sele och har en rastgård att vara ute i. Kattungarna hos oss är som ni förstår vana vid barn och hundar och vi spenderar mycket tid med dom för att de ska bli så sociala som möjligt.© Grafik & Layout
Webmaster: Jennie Blomgren