Planer - S*Sjöjungfruns Norska Skogkatter

Till Minne


PR IDP*Sjövikens Zelda

Född: 20020301

Död: 20110831


"Tussan"

Fler bilder av Tussan

Utställningsresultat
 
IDP*Sjövikens Zelda kallas mest för Tussan för när hon var liten och låg under en soffa såg hon ut som en dammtuss!

Hon är nog också världens keligaste katt! På morgonen kommer hon alltid upp och lägger sig hos oss (eller hos något av barnen) och hon skall alltid ligga helst på vårt ansikte och sedan spinner hon som ett helt lokomotiv så det går absolut inte att sova vidare.

Vi börjar också tro att det är lite av hund i henne för när vi ropar på henne och frågar om hon skall gå ut så kommer hon i full fart och hoppar utmed våra ben och tittar på oss precis som en hund. När hon kommer in igen stannar hon alltid innanför dörren för att vi skall kunna ta av henne kopplet och är det någon gång hon inte har koppel på sig så får vi låtsas ta av det för annars går hon inte vidare in köket.

När man pratar med henne lägger hon sig alltid på rygg med alla fyra benen i vädret och älskar att bli kliad på magen.

Det var tänkt från början att vi skulle ta någon kull på henne men efter ett antal försök utan att hon har blivit dräktig så tyckte vi att hon hade blivit för gammal för en första kull, så hon är nu kastrerad.

Tussan är ganska grov och kompakt i kroppen med fint huvud och profil, öronen har bra storlek och är bra placerade. 

Tussan var Angelicas katt på alla sätt och vis in i det sista. Hon sov alltid tätt intill henne och var som en liten hund och kommer alltid att vara saknad.

Vila i Frid Tussan
© Grafik & Layout
Webmaster: Lena Johnsson